Ken je het? Je wordt ’s morgens wakker, je springt je bed uit en loopt rechtstreeks naar je favo-outfit? Die favo-outfit heeft dan wellicht – niet helemaal toevallig – jouw lievelingskleur.

Kleuren kunnen je dag maken of kraken. Wil je shiny en sprankelend voor de dag komen, is een zwarte outfit meestal geen top-idee. Welke kleuren geven je extra energie, bieden rust of stralen vertrouwen uit? We nemen er enkele voor je onder de loep.

In dit artikel focussen we ons enkel op de primaire kleuren: rood, geel en blauw. Zeker in deze zomerse vakantiemaanden, zijn deze kleuren alomtegenwoordig. In je kleerkast maar evenzeer geven ze extra pit aan je oorbellen, sjaal en handtas. Laat je inspireren.

Rood is de liefdeskleur bij uitstek. Van rode rozen tot rode lingerie. Het staat voor hartstocht, passie, liefde, energie en power. Wil je krachtig voor de dag komen? Dan is rood een hele goeie optie. Let wel op dat je niet te overheersend, opdringerig of zelfs een tikkeltje agressief overkomt.

Geel doet ons instant denken aan creativiteit, optimisme en energie. We denken aan de zomer, de zon en gele bloemen. Geel trekt de aandacht op een hele positieve manier. Want wat geeft er nu meer energie dan gele zonnebloemen? Too much geel in je outfit kan een informele en zelfs onverantwoordelijke indruk geven.

Blauw straalt betrouwbaarheid, loyaliteit en eerlijkheid uit. Geen wonder dat blauw een rustgevende werking heeft. Blauw komt vaak voor in een zakelijke omgeving en kledingstijl. Soms is het echter net goed om er durven uit te springen dus waarom niet de combi aangaan met andere – eerder gedurfde – kleuren? Kleuren werken inspirerend, motiverend. Trekken aan of stoten af. Belangrijk is dat jij je eigen twist geeft aan je outfit en durft te experimenteren met de kleuren die het best bij jou – én je persoonlijkheid – passen. Zwart met een touch of gold? Of blauw met gele details? Keep on shining!

Laat je inspireren.