Met een atelier dat schittert en blinkt van de sieraden, zou je het misschien net niet van mij verwachten… Maar ook hier: less is more. Kies je accessoires weloverwogen en selecteer ze met de juiste basisregels in je achterhoofd. En dan? Voluit genieten van dat langverwachte (én verdiend) feestje. Met een stevige portie zelfvertrouwen op weg naar dat netwerkevent. En elke dag krachtig en stijlvol op de werkvloer verschijnen. Met deze 3 basistips help ik je graag op weg.

1) Welke oorbellen passen bij de vorm van jouw gezicht?

We zien er allemaal anders uit (‘gelukkig maar’ hoor ik je denken ;-)). Voor het kiezen van de juiste oorbellen, ga je best eerst even bij jezelf ten rade. Bepaal de vorm van je gezicht. Is deze rond, ovaal, vierkant, rechthoekig, diamant- of hartvormig?
Bij een rond gezicht, vermijd je best grote ronde oorbellen. Deze doen je gezicht nog ronder lijken. Wil je wat meer balans en harmonie creëren, dan kies je best voor druppelvormige, ovale of lange hangertjes.

Heb je een ovaal gezicht? Dan ben je één van de lucky ones want dan past bijna elk juweeltje bij de vorm van je gelaat. Ga voor extravagante vormen. Of kies voor een trendy combi van studs en ringetjes als je meerdere gaatjes hebt. Laat je vooral leiden door je smaak en intuïtie.

Een eerder vierkante vorm van gezicht? Dan zijn druppelvormige oorbellen en allerlei ronde vormen ideaal om de hoekigheid van je gezicht tegemoet te komen. Ze laten de breedte van je gezicht instant smaller lijken.

Hartvormige gezichten staan mooi met lange hangers met een bengelend bolletje of knopjes op je oorlellen. Ga vooral voor oorbellen die kleiner zijn aan de bovenkant en groter aan de onderkant. Precies het tegenovergestelde van de vorm van je gezicht. Zo creëer je een evenwichtige look.

Heb je een diamantvormig gelaat? Kies dan voor knopjes aan de oren in allerlei kleuren en vormen. Of ga voor lange oorbellen tot net boven de kin. Zo gaat alle aandacht voluit naar je mooie kaaklijn.

Een eerder lang rechthoekige gezicht? Opteer dan voor ronde oorbellen, oorknopjes met diverse vormen, steentjes en kleuren. Laat die lange hangende oorbellen vooral maar in de kast liggen (of geef ze aan een vriendin want de vorm van je gelaat verandert niet zo snel :-))

2) Welke kleur van sieraden kies ik?

Net zoals in de wereld van de kledij, geldt ook hier de basisregel: kies je kleuren in functie van je persoonlijke kleurtype. Warme types staan mooi met goud en koele types eerder met zilver. Wil je experimenteren met meer kleur? Zeker doen. Ook hier kan je een verschil maken tussen warme en koele tinten. Kies de kleuren die passen bij de kleur van je huid en waar je je goed bij voelt (dat komt meestal overeen ;-)).

3) Kies één focus-item!

Wil je de aandacht trekken naar je hals, oren, hand of arm? Om een kakofonie van kleuren te vermijden, focus je best voor één statement juweel. Tuurlijk kan je een kleurrijke en weelderige halsketting combineren met fijne oorknopjes of een dun armbandje met een ravissante ring. Maar remember, keep it simple want less is more!

Op zoek naar het juiste juweel voor jouw feestje, netwerkevent of werkdag? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop.